torstai 24. tammikuuta 2013

Lääkärikäynti

meillä oli viime perjantaina se lääkärikäynti,tytöllä oli ikää tuolloin 6 viikkoa. Painoa tytöllä oli 5265g ja pituus 57,8 cm,py 37,8cm .
Neuvolääkäri oli mies ja tuttu entuudestaan,oman työn kautta.Lonkat ym tsekattiin ja kaikki ok.Saatiin myös nyt se Rota-rokote,siitä on jo siis viikko aikaa.En sitten tiedä johtuiko siitä että viikonloppu meni tytön ollessa hereillä kokoajan ja vain 'äidin syli kelpasi.Kokeiltiin antaa pullostakin maitoa kun ajateltiin et jos johtuupi et jää nälkä, vaan eipä tuo huolinut edes pulloa, tuttejakin taas koiteltiin mut ei kelpaa ei.Välillä torkahteli syliin mutta kunnon päiväunia ei vaan tullut.Yöt selvittiin yhdellä tai kahdella syöttökerralla.Menin sitten eilen kehuskelemaan eräällä palstalla siitä että  meillä mennään yöt yhdellä heräämisellä ja lyhyellä sellaisella,niin eikös sitten viime yö herätty 1,5-vajaa 2 h välein ja syömisen jälkeen jäätiin hieman ähkimään.Mietin vain et jos mie nyt kerron  et on alkanut rutinoitumaan tää elämä taas  ja tullut selkeästi päivärytmit niin käykö sitten taas toistepäin?!? No,simmoiset on tullut.Me herätään kuudelta,tehdään pesut ja syöpötellään.Heitän esikoisen kouluun ja vauva nukahtaa jo vaatteita pukiessa,puoli 8 ja herää joskus 10-11 aikaan,sitten taas valveilla,seurustelua ja syöpöttelyä 1-2 h ja mennään tämän jälkeen ulkoilemaan,jolloin nukkuu n 2h unet...iltaisin usein nukutaan pienissä pätkissä ja ilmeisesti tankataan yötä vasten.Poikkeus on meidän kauppapäivät,jolloin käydään iltaisin kaupassa...silloin nukkuu illalla sen 2-3 h.Yöunille kuukahdetaan siinä 21-23 aikoihin.
Tytöllä on tullut hirveästi hormoninäppyjä naamaa....nyt peukut pystyyn että ei sitten enää ristiäisissä näitä olisi,että saadaan nättejä kuvia.
Kova on hymyilemään ja jutusteluakin hieman yrittää,niskaa kannattaa jo hienosti mahallaan ollessa.
Kuulumisiin!

4 kommenttia:

 1. Meillä samanmoinen rytmi tuon nukkumisen ja syömisenkin kanssa. Päivisin tyttö on hereillä aika paljon, aamuisin torkkuu pitkään ja illalla alkaa tankkaaminen yötä vasten. Saattaa syödä korviketta 110-130 ml kerrallaan tunnin välein noin klo 18-24 välillä. En tajua mihin mahaan se neiti vetää kaiken sen maidon. Nukkuukin sitten sen ekan pätkän nykysin jo 6 tuntia, mikä äitistä on supermahtavaa :) Lyhyt yösyöttö tissistä ja taas maistuu unet nelisen tuntia. On siis helpottanu meillä kovasti yöt. Tietysti välillä on vaikeuta öitä kun on mahan puruja tai kuuma tai mitä milloinkin.. Mutta ne on onneksi harvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo 6 h unipätkä kuulostaa taivaalliselta.Meillä on ollut taas risainen viikonloppu, lyhyet unet niin päivällä kuinyölläkin.Jostain luin et rotarokotteen vaikutukset voimakkaimmillaan viikon jälkeen??!? En tiedä mutta toivon et tä takapakki johtuisi siitä.

   Poista
 2. Moiks

  Täällä kans yöllä hampaiden tulon takia
  risasia
  oispa ihana nukkua 6h putkeen
  no ehkäpä joskus:P.

  Kivoja ristiäisjuhlia teillekin:)

  Jamssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi...joko teillä hampuja pukkaa?! Tosin aina kivempi olla syy tiedossa noille risaisille öille, kuin se et ei tietäis mikä pienokaista vaivaa.

   Poista