tiistai 8. tammikuuta 2013

tilanne päivitys

Nyt nappasen ajan päivittääkseen hieman blogia...siitäkin huolimatta että tänään ei ole todellakaan ollut mukavimmista päivistä tässä vauva-arjessa.Typy nukkuu kantopussissa....nyt päivän pisimmät päikkärit.Tänään menty siten että klo 10 asti klo 18 saakka tyttö ollut hereillä...muutamat,korkeintaan 10 min päivätorkut on ottanut...hyvästi kotityöt sun muut tältä päivältä sillä vain sylissä ja rinnalla ollut hyvä olla (liekö  kyseessä tehoimupäivät).Aika rankkaa etten sanoisi mutta ei meidän arki sentään jokapäivä tälläistä ole.Eilen päivä meni siten että vauva nukkui melkein kokopäivän,kolmen tunnin päikkäreiden jälkeen tissille ja vaipan vaihtoon kunnes uudestaan nokosille.Hyvinä päivinä nuo imetysajat kestää vartin-korkeintaan puolisen tuntia.Reilu viikko ollaan käyty reilun tunnin mittaisilla,reipastahtisilla vaunulenkeillä(tänään saa luvan jäädä väliin) ja ai että on ihana taas voida liikkua kuten  ennen vanhaan.Yöllä heräillään 3-4h tunnin välein tankkaamaan...vauva nukkuu vieressä joten herätessä tissi suuhun ja syömingin jälkeen untenmaille,tämä vieressä nukkuminen varmasti kostautuu vielä eikä varmasti saada pikkuista  enää omaan sänkyyn tottumaan.Torstaina olis 1 kk neuvola ja jännää nähdä miten on tyttö kasvanut..Meillä on nyt käytössä 62 cm vaatteet,on ollut kurja viikata liian pieneksi menneitä vaatteita pois...paljon jäi käyttämättä ihania pukusia.Ristiäispäivä on päätetty ja pappi tilattuna.Ristiäiset pidämme kotona melko pienellä kokoonpanolla.Tälläistä  siis täällä.Vauva on ihana, ja jotain pientä hymyntapaista hän on yrittänyt tässä viikon aikana pusertaa.Myös itse voin vallan hyvin,tästäkin päivästä huolimatta.=)

10 kommenttia:

 1. Ihania kuulumisia!!
  Muistelen vieläkin lämmöllä noita aikoja, kun meidänkin lapset olleet noin pieniä. Muistan tuskastelun tehoimupäivinä kun tuntui, että ei saa mitään muuta tehtyä, vaikka sen tiesi, että se on vain ohimenevä vaihe. Muistan miten vauva tuhisi rinnalla, se tuoksu. Oi että!! Ihanaa aikaa siellä elelet!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensalkuun en tiennyt noista tehoimupäivistä mitään,enkä muistanut edellisistä näitä ollenkaan.Tieto tästä lohdutti että tuo loputon imuttelu kuuluu asiaan eikä suinklaan maito ole loppumassa.

   Poista
 2. Ihanaa vauva-arkea toivotan täältä minäkin! Nauti ajasta täydellä sydämellä, sillä aika kulkee nopeasti. Oma esikoiseni täytti tänään 15v. Muistan elävästi, kun hän oli aivan pieni vauva ja arki pyöri syöttöjen ja vaipanvaihdon ympärillä, nyt on sekin elämänvaihe enää muisto vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja myöhäiset
   onnittelut pojallesi!Aika menee niin nopeaan...meillä esikoinen täyttää
   15vee maaliskuussa!

   Poista
 3. Voih sielläkin jo laitetana pieneksi jääneitä
  vaatteita pois tiedän tunteen;).

  Täällä välillä samanlaista et ei kerkiä siivota
  ja muuta touhuta kun vauva vie ajan.
  Mutta äkkiä ne kasvaa ja helpottuu
  voi jotakin touhutakin:).

  Jamelia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä ne kyllä kasvaa, jokin osa minussa jopa toivoo etteivät kasvaisivat isoksi ollenkaan.Sitä jää niin kaipaamaan sitä vauva- aikaa.Se että tää on minun viimeinen vauva vaikuttanee asiaan, kaipaan ja ikävöin jo jopa raskausaikaa

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Ihanaa kuulla teidän vauva-arjen kuulumisia :) Meillä tuo unirytmi aikalailla samanlaista ollut viime aikoina: Vauva herää aamulla 9-10 maissa ja torkahtelee päivän mittaan muutaman kerran. sitten alkaa illalla kuuden aikaan itkeä väsymystään kunnes nukahtaa yöunille. Alkaisikohan tuo unirytmi pikkuhiljaa siis muotoutua? Meillä on neuvola 22.1 ja nyt jo listaan tyhmiä kysymyksiä (joita ei muka ole) paperille jotta muistan ne sitten kysyä neukkutädiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä on mahdoton iltakukkuja, nukahtaa yöunille melko myöhään...siinäpä jää tuo aika parisuhteelle minimiin.Tosin on tässä vielä aikaa rytmiä ja muuttua tilanne.Jään odottelemaan teidän neuvola kuulumisia!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista